Šesta Osnovna škola

Bravo za Mostar: Školarci u akciji čišćenja svog dvorišta

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2016. u 08:26 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće učenika 'Šeste osnovne škole', kao i volonteri ove škole u sklopu projekta 'Volontiranje je cool' udruženja CROA, nastavnici ove škole i roditelji učenika od travnja sudjeluju u akciji uređenja školskog dvorišta i prostora.

‘’Počeli smo sa nabavkom potrebnog materijala: poput guma, boja i lakova, kamenja i zemlje, koje smo na kreativan i jedinstven način iskoristili u uljepšavanju i dekoriranju našeg dvorišta. Od običnih guma smo napravili saksije za cvijeće, kamenja smo obojili i njih pretvorili u prelijepe bubamare i puževe, te smo uspjeli i da napravimo malo jezerce u kojem će uskoro zaplivati i pokoja zlatna ribica. Krenuli smo od čišćenja dvorišta i školskog prostora, obojili smo ogradu, ponovo smo popravili devastirane klackalice i ljuljačke. Potom smo posadili ljekovito bilje, borove i ukrasno cvijeće'', istaknuli su organizatori akcije.

Svaki učenik škole donio je po jedan cvijet koji je posađen u dvorištu ili je na neki drugi način pomogao ili sudjelovao u ovoj akciji.

‘’Današnji dan planete zemlje koristimo kao finalnu akciju kojom završavamo započeto, a to je stvaranje oaze mira, odmora ili igre, ne samo na nas učenike ove škole, nego i za sve dobronamjerne građane našeg grada. Do sada smo dobili samo pozitivne kritike i pohvale građana Šantićeve ulice, kao i svih prolaznika, koji su oduševljeni našim djelovanjem i angažmanom'', dodali su.

Ono što im je najvažnije kako istuču jeste da su uz minimalan napor svi, uz dobru volju i pozitivnu energiju radom i trudom uspjeli stvoriti ljepše dvorište, ljepše druženje i ljepše sutra za sve nas.

‘’Mi učenici 'Šeste osnovne škole' želimo poručiti građanima našeg Mostara da svi krenemo od sebe, očistimo i uljepšamo svoj ulaz, svoju avliju, dvorište ili baštu, jer MI SMO BUDUĆNOST OVOG GRADA!'', istaknuli su.

Kopirati
Drag cursor here to close