Božićna drvca

Božićne jelke u Hercegovini od 20 do 50 KM, potražnja slabija nego prošlih godina

Lifestyle / Flash | 20. 12. 2016. u 20:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok su neki već okitili božićna drvca u svojim domovima, određeni broj Hercegovaca koji slave Božić to će učiniti ovih dana.

Upravo zbog toga posljednjih dana veća je potražnja za božićnim jelkama širom Hercegovine.

Najraznovrsnija ponuda je na Veletržnici u Čapljini, gdje božićna drvca, pored domaćih stanovnika, prodaju i prodavači iz središnje Bosne.

''Cijena je ista kao i lani. Manje jelke 20 KM, nešto veće su 30, dok su one najveće 40 KM'', ističe za Bljesak.info Ivan iz Uskoplja, koji je jelke uzgojio u vlastitom rasadniku.

Ipak kaže kako je potražnja slabija nego proteklih godina.

''Sve je postalo komercijalno, tako i Božić, pa se ljudi sve više okreću umjetnim drvcima koja traju godinama'', zaključuje naš sugovornik.

U Mostaru slična situacija. Prodavači su se ''stacionirali'' preko puta Mostarke, gdje na ulici prodaju božićna drvca. Momci koje smo zatekli dolaze također iz Bosne.

''Kao i prošlih godina, cijene su iste. 20 do 50 KM, ovisno o veličini. Ove od 50 KM su najveće, one idu u crkve i ustanove, dok su ove manje od 20 do 40 KM. Prodaja ide dobro, ne žalimo se, sve što smo do sada dovezli prodali smo'', ističu prodavači iz Mostara za Bljesak.info.

Unatoč sve većem pomodarstvu kupovine ''umjetnih'', već okićenih božićnih drvca, dio Hercegovaca ostao je vjeran tradiciji kićenja jelki iz prirode, što je za mnoge najveći dio božićnog ugođaja.

Kopirati
Drag cursor here to close