Kako odabrati

Evo koje su sve prednosti pravog božićnog drvca, a koje umjetnog

Lifestyle / Flash | 20. 12. 2016. u 19:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najljepših aktivnosti za vrijeme blagdana sigurno je kićenje božićnog drvca, odnosno jelke. Ima nešto posebno u stavljanju kuglica, ukrasa i svjećica koje potom trepere i obogaćuju taj mnogima najljepši period u godini.

No, prvo nego krenemo na ukršavanje, prvo se trebamo odlučiti između pravog ili umjetnog drvca. Svako ima svoje prednosti koje je dobro znati prije nego krenete u kupovinu, piše net.hr.

Miris


Nema ništa bolje od prirodnog, ‘zelenog’ mirisa pravog drvca. Kad uđete u prostoriju, kao da možete namirisati cijelu šumu.

Izgled

Punija, zelenija i jednostavno prekrasna, prava jelka ne treba puno ukrasa jer može biti ukras sam za sebe. Osim ako tako ne volite.

Izbor

Kod trgovaca se može naći raznih veličina i tipova jelki, od prave jele do magičnog silver bora.

Reciklaža

Prava drvca nakon blagdana mogu se odvesti na odlagališta za biološki otpad ili čak posaditi u vrtu. Ako se grijete na drva, možete je čak upotrijebiti i za ogrjev.

Cijena

Iako postoje jeftinije i skuplje jelke, ovisno o veličini i punoći, u principu su jeftinija od umjetnih.

Prostor


Ako imate mali stan, u trgovinama možete naći čak i vrlo male jelke koje se mogu staviti na blagovaonski stol ili komodu.

Ekonomičnost

Umjetne jelke možete nanovo koristiti godinu za godinom jer traju dosta dugo. Samo ih rasklopite, okitite i isto tako raskitite i sklopite te pospremite do iduće godine.

Čišćenje

Kod umjetnih drvaca nema ispadanja iglica pa je i čišćenje lakše i ne traje dugo, a nered nije toliki kao kod prirodnog drvca.

Izbor

Izbor umjetnih jelki je također velik, a mogu se naći čak i one već okićene u svakakvim stilovima.

Sigurnost

Umjetne jelke sigurnije su ako imate životinje u kući jer ne postoji mogućnost da vaša mačka proguta iglicu ili se na nju nabode.

Kopirati
Drag cursor here to close