Velika ljubav

Bivši dečko joj spržio lice kiselinom, a sada se udaje za njega

''Ako te ja ne mogu imati, niko te ne bi trebao imati''.
Lifestyle / Flash | 25. 12. 2021. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljedice napada bit će vidljive do kraja njenog života: 2019. godine tada 18-godišnja Berfin Özek bila je žrtva napada kiselinom od strane bivšeg dečka. Pored izgleda lica koji joj je potpuno uništen Berfin je oslijepila na lijevo oko, a na desno vidi tek 30 posto.

''Ako te ja ne mogu imati, niko te ne bi trebao imati'', rekao je njen bivši dečko u to vrijeme Casim Ozan Celtik prije napada, prenosi ''Miror''. Prijavljen je i uhićen. Sud u Iskenderunu osudio je Celtika na više od 13 godina zatvora – ali promjene zakona i mjere pandemije značajno su smanjile zatvorsku kaznu pa je pušten na uvjetnu slobodu.

Uslijedila je senzacionalna ponuda za brak: Berfin je očigledno ne samo oprostila svom napadaču, već se pristala i udati za njega, piše N1.

''Udala se bez našeg znanja. Borio sam se za nju godinama, a sada je sve bilo uzalud'', kazao je njen otac.

Čim više nije bio iza rešetaka, osuđeni Celtik je navodno zatražio njenu ruku. Dok je još bio u zatvoru, Celtik je pisao pisma svojoj bivšoj djevojci i tražio od nje oprost, potvrđujući joj svoju ljubav prema njoj. ''Mnogo se volimo'', kaže danas 20-godišnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close