Gaf

Bieber razljutio društvene mreže: Podržao Izrael uz fotografiju Gaze

U roku od sat vremena, Bieber je izbrisao izvornu objavu i ponovno podijelio poruku s istim tekstom, ali bez kontroverzne fotografije.
Lifestyle / Flash | 12. 10. 2023. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjevač Justin Bieber našao se usred kontroverze na društvenim mrežama nakon što je na svom Instagram računu objavio poruku podrške Izraelu, s fotografijom razaranja Gaze.

Objava, koja je glasila "Molimo za Izrael", izazvala je kritike i njegovih obožavatelja i javnosti u cjelini.

Bieberova poruka došla je u jeku eskalacije nasilja u regiji u kojoj su stambene zgrade, tržnice i džamije u Gazi postale mete nakon napada Hamasa na izraelski teritorij, prenosi Index.hr

Objava kanadskog pjevača brzo je privukla pažnju, ali ne onakvu kakvu je očekivao. U roku od sat vremena, Bieber je izbrisao izvornu objavu i ponovno podijelio poruku s istim tekstom, ali bez kontroverzne fotografije. Prethodno je objavio Instagram story u kojem je izrazio svoju namjeru da ostane neutralan usred sukoba.

"Čini mi se pogrešnim proglasiti zločincima sve Izraelce ili sve Palestince. Ne želim birati strane, ali želim stati uz obitelji onih čiji su životi nasilno prekinuti", napisao je Bieber. Unatoč njegovom brzom uklanjanju objave, ona nije promakla pozornosti njegovih pratitelja.

Kritike su bile brojne na društvenim mrežama, a korisnici su sumnjali u Bieberovo razumijevanje situacije. Jedan korisnik na X-u izrazio je svoje razočaranje rekavši: "Samo neugodno. Ako ne znaš o čemu govoriš, onda nemoj uopće govoriti."

Drugi je kritizirao Biebera nazivajući ga "ludim" zbog korištenja fotografije uništene Gaze dok govori "moli se za Izrael".

Ovaj incident nije bio prvi takve vrste jer je sličnu pogrešku napravila i oskarovka Jamie Lee Curtis koja je na Instagramu objavila sliku djece iz Gaze s natpisom "Terror from the skies" i izraelskom zastavom. Curtis je izbrisala objavu nakon što su pratitelji ukazali na pogrešku.

Kako sukobi u regiji eskaliraju, o kriznoj situaciji oglasile su se i brojne javne osobe, uključujući Madonnu, U2, Natalie Portman, Gigi Hadid, The Rocka i Gal Gadot.

Kopirati
Drag cursor here to close