Postao vegeterijanac

Berlusconi ljubi janjce i poziva Talijane da ne jedu meso za Uskrs

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2017. u 18:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši talijanski premijer i medijski tajkun Silvio Berlusconi se nakon izbacivanja iz Senata zbog optužbi za poreznu prevaru povukao iz javnosti, ali uoči Uskrsa osjetio je potrebu da se obrati sunarodnjacima. Usput je razbijesnio mesnu industriju koja je pozvala oglašivače da bojkotiraju njegove televizijske kanale i ostala medijska izdanja, piše 100posto.hr.

Kontroverzni 80-godišnji bogataš na svom je imanju snimio dirljiv filmić i seriju fotografija na kojima grli i ljubi janjce te ih hrani na bočicu. Pozvao je Talijane, koji za Uskrs tradicionalno jedu janjetinu, da im blagdanski objed bude bez mesa.

U videu Talijanske lige za zaštitu životinja i okoliša Berlusconi stoji ispred znaka na kojem piše "Zaštiti život, odaberi vegetarijanski Uskrs". Na ekranu se zatim pojavljuje poruka "Budi kao on. Spasio je pet janjaca od pokolja za Uskrs". Berlusconi je janjce udomio na svom imanju.
"Nevjerojatno je da netko tko se i sam bavi biznisom doprinosi uništavanju mesne industrije kako bi dobio glasove prijatelja životinja", priopćila je udruga talijanskih mesara bivšem premijeru čija je stranka Forza Italia treća po snazi u državi.

Berlusconi nije izričito izjavio da je postao vegetarijanac, ali nije opovrgavao medijske napise da je drastično promijenio način prehrane. Bivši premijer već deset godina ima ugrađen pacemaker, a lani je bio na još jednoj operaciji srca.

Kopirati
Drag cursor here to close