SAFMo

Angažirano žensko autorstvo u fokusu ovogodišnjeg Street Arts Festivala Mostar

Murali, instalacije, graffiti, glazbeni događaji, radionice, izložbe i druženja stvorit će uvijek neponovljivu atmosferu festivala i sadržaj za sve dobne skupine.
Lifestyle / Flash | 17. 08. 2023. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

12. Street Art Festival Mostar (SAFMo) donosi pregršt fantastičnih umjetničkih, glazbenih i konceptualnih aktivnosti koje će se odvijati na ulicama grada od 26. kolovoza do 3. rujna 2023. godine. Impresivni line-up umjetnica i umjetnika različitih stilova, kreira nove uzbudljive susrete i perspektive te svakako pruža jedinstven doživljaj jednog od najznačajnijih umjetničkih festivala u regiji gdje se spajaju ljudi kroz urbanu umjetnost, kreativnost i kulturnu razmjenu.

Murali, instalacije, graffiti, glazbeni događaji, radionice, izložbe i druženja stvorit će uvijek neponovljivu atmosferu festivala i sadržaj za sve dobne skupine.

Udruga Rezon, službena platforma SAFMo najavila je dolazak Lady Aiko (SAD), NeSpoon (Poljska), MoveRama (BiH), Pri Barbosa (Brazil), Cibo (Italija), Ingo Albrecht-Hauser & Mike Okay (Klub7) & Franz Rentsch (Njemačka), Atelje Šoln (Srbija) koji će ove godine  pokloniti umjetnička djela gradu na Neretvi. Specijalna gošća festivala je poznata fotoreporterka Marth Cooper koja već  četiri desetljeća fotografira underground kulturu i uličnu umjetnost širom svijeta.

Zagrijavanje u cijelu umjetničku priču počet će se odvijati već nadolazeći vikend jer će Karla Ćosić iz Mostara, inače članica SAFMo i Rezon tima početi raditi na prvom autorskom muralu.

"Karakteristično za 12. festival je što imamo u fokusu angažirano žensko autorstvo i smatramo izuzetno važnim što možemo pružiti podršku umjetnicama na street art sceni", ističu iz SAFMo tima.

Također je najavljen i jedan od najvećih Graffiti jam projekata na ovim prostorima, koji će okupiti dvanaest europskih i regionalnih autora, što će biti značajan doprinos za daljnje razvijanje urbane kulture.

"Ponosni smo što inicijativa opstaje dvanaest godina te spaja umjetnost i aktivizam, razvija street art scenu i stvara snažnu kulturnu platformu koja potiče važne i pozitivne promjene, a ostvaruje svoju glavnu ideju - približavanje umjetnosti svima".

SAFMo će biti obogaćen pratećim OFF programom u OKC Abrašević i prostoru Udruge Rezon koji će okupiti različite izvođače, kreativce i stvaraoce, gdje će biti prilike za multikulturalne i međugeneracijske susrete te druženja s umjetnicima.

Više o festivalu možete pratiti na SAFMo društvenim mrežama i web stranici www.safmo.org

Kopirati
Drag cursor here to close