Za skrb

Akcija prikupljanja sredstava za Nedjelju Caritasa

Lifestyle / Flash | 13. 12. 2013. u 18:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Nedjelje Caritasa, koja se ove godine obilježava 15. prosinca, na treću nedjelju došašća, na cijelom području Bosne i Hercegovine Caritas pokreće akciju prikupljanja sredstava, prenosi KTA BK BiH.

"Ove godine pod nazivom Župna zajednica - privilegirano mjesto kršćanske djelotovorne ljubavi - za skrb starih i nemoćnih osoba, želimo potaknuti građane, tvrtke, udruge, djecu, mlade, župne zajednice i sve ljude dobre volje za djelatnu ljubav i konkretnu pomoć starim osobama koje se ne mogu nositi s različitim nedaćama, bolesti i oskudicom u vremenu bremenitu neizvjesnošću i nespokojem.

Vjerujemo da svatko može učiniti bar nešto, malim znakom, odgovoriti na veliki poziv šireći prijateljstvo, razumjeti i štititi slabije, probuditi nadu čineći dobro i pomažući potrebnima pružajući im utjehu. Naši stari zaslužuju dostojanstvenu starost, a bez njih život ne bi bio isti, a možda ni nas ne bi bilo", priopćavaju iz Caritasa.

Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine će sredstva prikupljena u akciji putem mreže biskupijskih Caritasa (Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Caritas biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan i Caritas Banjolučke biskupije) utrošiti na pomoć starim i bolesnim osobama, ali i pružiti potporu projektima kao što je Pučka kuhinja, i drugim socijalnim projektima.

Kopirati
Drag cursor here to close