Pet dana etno jazz rocka u bh. gradovima

Vlatko Stefanovski i V3 trio kreću na mini turneju po BiH

Danas kreće mini turneja Vlatka Stefanovskog i tria V3 po Bosansko hercegovačkim gradovima – Zenica, Tuzla, Sarajevo, Mostar i Gračanica.
Lifestyle / Flash | 29. 03. 2022. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turneja se otvara u Zenici, 29. ožujka u BNPu i kroz pet dana proći će nekoliko odabranih gradova u kojima će Stefanovski oštriti žice svoje gitare uz pomoć svoga sina Jana na bubnjevima i ostatka V3 trojca. Naravno da je interes za koncert Stefanovskog uvijek velik, pa ni ova turneja nije iznimka. Koncert u Sarajevu kao i u Zenici je rasprodan, no još uvijek ima nešto ulaznica u Tuzli, Mostaru i Gračanici. Osim što jedva čeka doći ovdje jer u Bosni i Hercegovini ima mnoštvo prijatelja, jedva čeka i popiti kavu na gradskim trgovima gradova koje će posjetiti.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i sa svjetski je poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Gitarist i kantautor kojeg hvale na sva usta Mark Knopfler, Joe Satriani, Allan Holdsworth, John McLaughlin i mnogi drugi tvrdi da ne zna čitati note. U muzičkoj školi nije proveo niti dana, pa će netko misliti da je rođen s gitarom u rukama, no iza bogatog opusa Vlatka Stefanovskog su godine i godine predanog rada, žrtvovanja i sviranja.

S Leb i Sol izdao je 13 albuma, u samostalnoj karijeri izbacio je čak 15, a za čak 13 filmova i 2 animirana filma skladao je glazbu. Za film Gypsy Magic, napravio je pjesmu Gypsy Song koja je postala instant hit koji se i danas može naći u raznim svjetskim “world music” kompilacijama, kao i mnoge druge skladbe ovog genijalnog gitariste i kantautora.

Svirao je i s umjetnicima poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga, Gibonnija, Jana Akkermana, Theodosiija Spassova, Stefana Milenkovića, Bojana Zulfikarpašića, Manua Katchéa, Tonija Levina. Kao solist, svirao je s London Symphony Orchestra, Leipzig Symphony Orchestra, Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Tonkunstler Orchestra iz Beča, Big Bandom Hrvatske radiotelevizije.

Ulaznice za spektakl u Mostaru, 1.travnja 2022., u Mostaru, u HKD Stjepan Kosač dostupne su na kupikartu.ba i na blagajni dvorane.

Kopirati
Drag cursor here to close