Koncert u Kosači

Vlatko Stefanovski stiže u Mostar

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i s svjetski je poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama.
Kultura / Glazba | 04. 03. 2022. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sve obožavatelje zvuka gitare i najbolje svirke sprema se koncert Vlatka Stefanovskog i V3 tria, zakazan za 1.4.2022., u Mostaru, u HD H.S. Kosača, s početkom u 20 sati.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i s svjetski je poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malotko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe.

Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg.

Njegov prvi samostalni uradak "Kauboji i indijanci" (1994.) pokazao je njegove raznolike interese od dubokih korijena narodne glazbe do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluza. Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio kroz različite projekte.

Vlatko Stefanovski se može pohvaliti zavidnom karijerom i svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet. Skladao je i glazbu za ruski film "Put na Sunce" redatelj Yesmina Ustaoglua koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunio je trio V3 te je uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačao rock koncert koji vas očekuje u Tuzli.

Stefanovski i V3 trio pokazati će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Ulaznice za navedeni koncert možete nabaviti na blagajni u HD H.S. Kosača.

Kopirati
Drag cursor here to close