Lito

9. Posuški đir okupio nekoliko stotina zaljubljenika u biciklizam

Trg hrvatskih branitelja u Posušju bilo je tijekom poslijepodneva okupljalište svih generacija, amatera i profesionalaca, zaljubljenika u biciklizam...
Lifestyle / Flash | 17. 07. 2023. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna biciklijada Posuški đir, u sklopu Posuškog lita, održana je u nedjelju deveti put za redom. Trg hrvatskih branitelja u Posušju bilo je tijekom poslijepodneva okupljalište svih generacija, amatera i profesionalaca, zaljubljenika u biciklizam, koji su unatoč iznimno visokim temperaturama došli odvoziti jednu od dvije rute.

Prva, za djecu do 12 godina, uključivala je bicikliranje u užem gradskom području, dok su oni nešto stariji ove godine vozili po nešto izmijenjenijoj i dužoj ruti od 17 kilometara. Uz domaće ekipe, među nekoliko stotina biciklista, revijalnu utrku kroz Posušje te dio mjesnih zajednica Rastovača i Čitluk vozili su i gosti iz ostalih gradova i općina širom Hercegovine. Svi oni imali su se prilike po završetku družiti na mjestu odakle je krenuo ovogodišnji đir, uz okrjepu koju je pripremio organizator.

Također, ovo je bila prilika za populariziranje ove vrste rekreacije i sporta. Stoga je na Trgu hrvatskih branitelja bio postavljen štand na kojem su se današnji sudionici mogli upisati u posuški biciklistički klub. Ostaje još uputiti zahvalu Policijskoj upravi Posušje koja se pobrinula da svi sudionici Posuškog đira 2023. sigurno odvoze ovu rekreativnu utrku.

Kopirati
Drag cursor here to close