Svečano u Zenici

Reisul-ulema Kavazović: Vrijeme je da zbijemo redove

"Mi smo svoju jemin dali Bosni davno, sada se samo podsjećamo na to. Mir je naša molitva i naš pozdrav svim dobrim ljudima, a naš jemin i naš život naša odlučnost i zalog za nju", istaknuo je reisul-ulema Kavazović.
Kultura / Vjera | 27. 04. 2024. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vrijeme je da zbijemo redove. Ostavimo po strani naše razmirice i svađe. Ovo je naša zemlja, svih nas podjednako. Budimo spremni da je zaštitimo na svakom koraku i neka svaki njen građanin za nas bude svetinja", kazao je reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Reisul-ulema Kavazović se obratio brojnim uzvanicima i gostima na svečanosti povodom otvaranja Islamskog centra "Sultan Ahmed" Zenica, prenosi MINA.

"Mnogo je sinova Bosne i Hercegovine za nju položilo svoje živote, ona je za njih bila sve, a i za nas je zakletva koja se ne iznevjerava. Mi smo svoju jemin dali Bosni davno, sada se samo podsjećamo na to. Mir je naša molitva i naš pozdrav svim dobrim ljudima, a naš jemin i naš život naša odlučnost i zalog za nju. Ljudima ovoga grada, ali i svima drugima, čestitam na ovom dobitku. Neka ovaj centar uvijek bude rasadnik zdravih i konstruktivnih ideja i neka u njemu stasavaju velikani. Neka bude ponos i dika našoj zemlji i našem narodu. Amin", poručio je reisul-ulema.

Foto: MINA / Reisul-ulema Kavazović se obratio brojnim uzvanicima i gostima na svečanosti povodom otvaranja Islamskog centra "Sultan Ahmed" Zenica

On je izgradnju ovog centra ocijenio je velikim postignućem, koje će uz Božiju pomoć svoju društvenu, obrazovnu i odgojnu funkciju vršiti kvalitetno i dugo.

Dodao je da je Islamski centar koji se u subotu otvara krupno vakufsko dobro u našoj zemlji i predstavlja snažan iskorak u ukupnom razvoju zajednice muslimana.

"Raduje nas što je smješten baš u centru gradske jezgre Zenice, poznate po dobrim vjernicima i bogobojaznim ljudima. Oni će njime najviše dobiti. Ovaj centar rezultat je i našega razumijevanja vremena i okolnosti u kojima živimo i našeg nastojanja da zaštitimo sebe i svoju djecu od negativnih utjecaja, kojima smo izloženi svakodnevno. Ranije smo imali džamije i mektebe, kao jedinu infrastrukturu, jedini kanal kroz koji smo se mogli izraziti; sada, Bogu hvala, imamo infrastrukturu koja zadovoljava i druge potrebe - socijalne, kulturne, edukativne itd. i koja će se nastaviti širiti", naglasio je reisul-ulema Kavazović.

Kako je istaknuo, izgradnja i otvorenje Islamskog centra u Zenici nije uspjeh samo Islamske, već cijele društvene zajednice.

Foto: MINA / Svečano na otvorenju  Islamskog centra "Sultan Ahmed" Zenica
Kopirati
Drag cursor here to close