Mons. Amaury Medina Blanco

Novi savjetnik Nuncijature u Sarajevu preuzeo dužnost

Stupivši u diplomatsku službu Svete Stolice, 1. srpnja 2003. godine, službovao je u Nuncijaturi u Indoneziji, u Demokratskoj Republici Kongo, u Paragvaju
Kultura / Vjera | 18. 08. 2020. u 13:50 Bljesak.info / VL

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi savjetnik Apostolske nuncijature, prečasni mons. Amaury Medina Blanco, stigao je danas u Sarajevo i već je preuzeo svoje dužnosti.

Prečani Mons. Amaury Medina Blanco rođen je 25. rujna 1974. godine u Machiquezu, Zulia (Venecuela). Za svećenika je zaređen 3. srpnja 1999. godine i inkardiniran jc u Nadbiskupiju Barquisimento (Venecuela). 

Studij filozofije završio je na Bogosloviji „Juan Pablo II" u Barquisimentu. Studij teologije i kanonskog prava završio je u Rimu na Papinskom sveučilištu Regina Apostolorum i na Papinskom sveučilištu Svetog Križa, 1999., 2001. i 2003. godine. 

Stupivši u diplomatsku službu Svete Stolice, 1. srpnja 2003. godine, službovao je u Nuncijaturi u Indoneziji, u Demokratskoj Republici Kongo, u Paragvaju, u Stalnoj misiji Svete Stolice pri Uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi i specijaliziranim institucijama u Ženevi, Irskoj, Brazilu i Portugalu. 

Govori španjolski, talijanski, portugalski, francuski i engleski jezik. 

Kopirati
Drag cursor here to close