Sarajevo

Predstavnik pape Franje u BiH podržava misu za žrtve Bleiburške tragedije

Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa.
Kultura / Vjera | 15. 05. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papin predstavnik u BiH, mons. Luigi Pezzuto kazao je za nedjelja.ba kako Apostolska nuncijatura ''u potpunosti podržava Priopćenje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine od 13. svibnja 2020.'' vezano za najave da će u subotu 16. svibnja u sarajevskoj prvostolnici kardinal Puljić predvoditi misu za žrtve Bleiburške tragedije.

Podsjećamo, papa Franjo je za vrijeme svoga pastirskog pohoda glavnom gradu BiH, 6. lipnja 2015., u govoru članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao kako Sarajevo i BiH imaju "posebno značenje za Europu i čitav svijet" te je istaknuo kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet "europskog Jeruzalema" i "zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera; takva uloga zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi".

Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close