Svi su jedna obitelj

Papa pozvao Korejce na pomirbu

Kultura / Vjera | 18. 08. 2014. u 06:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo na kraju svog pohoda Južnoj Koreji, pozvao je Sjeverne i Južne Korejce da priznaju kako su jedna obitelj, jedan narod i da međusobnim opraštanjem nadiđu više od 60 godina podjele.

Nakon susreta s čelnicima drugih religija u zemlji, Sveti Otac je slavio misu u katedrali Myeong-dong u Seulu za pomirbu dvaju dijelova korejskog poluotoka podijeljena od rata 1950.-1953.

U nazočnosti predsjednice Park Geun-Hye Papa se u svom nagovoru obratio Korejcima s obje strane 38. paralele, a ne vladama. Kao i tijekom čitava posjeta, nijednom nije spomenuo komunističke čelnike u Pjongjangu, niti im se obratio. Sveta Stolica nema nikakve veze sa Sjevernom Korejom gdje je malena katolička zajednica priznata, ali je strogo nadzirana.

Kao i u rujnu 2013. kada je pozvao na molitvu za Siriju i u lipnju ove godine kada je molio za Izraelce i Palestince, Papa je zatražio od vjernika da se ujedine u molitvi za mir i za pomirbu. Klonio se osuđivanja i nije se htio miješati u donošenje rješenja za zamršenu krizu.

Kopirati
Drag cursor here to close