Upućivanje na mir

Papa Franjo u Angelusu pozvao na diplomatsko rješenje rata u Ukrajini

''U tom ratu ne samo da se pustoši cijela ta regija, već on pokreće globalne valove mržnje i straha'', rekao je papa Franjo u nedjeljnom Angelusu.
Kultura / Vjera | 25. 02. 2024. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u nedjelju je pozvao na diplomatsko rješenje rata u Ukrajini koje bi rezultiralo pravednim i trajnim mirom, nakon jučerašnjeg obilježavanja druge godišnjice ruske invazije.

''Toliko žrtava, toliko ranjenih, toliko razaranja, muke i suza u razdoblju koje se užasno oduljilo i kojemu se ne nazire kraj. U tom ratu ne samo da se pustoši cijela ta regija, već on pokreće globalne valove mržnje i straha'', rekao je papa Franjo u nedjeljnom Angelusu.

''Zalažem se za to da se nađe ono malo ljudskosti kako bi se stvorili uvjeti za diplomatsko rješenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom”, rekao je poglavar katoličke crkve.

Čelnici grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta, G7 u subotu su obećali da će i dalje ostati uz ratom iscrpljenu Ukrajinu.

Nekoliko zapadnih čelnika u subotu je posjetilo Kijev da bi ondje iskazali solidarnost s Ukrajinom na drugu godišnjicu ruske invazije.

Papa Franjo je ponovio svoje molitve za Izrael, za Palestince i za ''mnoge narode uhvaćene u ratni vihor''.

Kopirati
Drag cursor here to close