Gelo kod pape Franje

Papa Franjo: Narodima BiH i danas potrebna podrška na putu mira, oproštenja i dijaloga

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Josip Gelo predao vjerodajnice papi Franji
Kultura / Vjera | 19. 11. 2018. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Josip Gelo je u petak, 16. studenog 2018. godine u apostolskoj palači u Vatikanu predao vjerodajnice papi Franji.

Tom prigodom veleposlanik Gelo je zahvalio Svetoj Stolici i papi Franji na prijateljskim odnosima koji postoje između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice od početka uspostave diplomatskih odnosa do danas, te na potpori koju je tijekom svih ovih postratnih godina Sveta Stolica pružala i pruža našoj zemlji, kada je riječ o putu Bosne i Hercegovina ka Europskoj uniji.

Veleposlanik je istaknuo značaj koji su imale uzajamne posjete, a posebno papinski posjeti našoj zemlji od njena osamostaljenja do danas osvrnuvši se posebice na posjet pape Franje Sarajevu u lipnju 2015. godine.

Papa Franjo se, također, prisjetio svog posjeta Sarajevu i teške situacije u kojoj se našla Bosna i Hercegovina nakon rata izrazivši zadovoljstvo srdačnošću s kojom je bio dočekan.

Veleposlanik Gelo prisjećajući se osnovnog mota pod kojim se odvijao papin posjet Sarajevu - „Mir vama!“ i ključnih riječi papine poruke upućene narodima Bosne i Hercegovine: mir, oproštenje i dijalog, između ostalog, je rekao kako je narodima Bosne i Hercegovine i danas jako potrebna podrška na putu mira, oproštenja i dijaloga, usprkos velikom pomaku koji je napravljen posljednjih godina.

Veleposlanik je zahvalio papi Franji i na potpori, koju je papa Franjo preko Papinskog vijeća „Cor Unum“, poslao poplavom pogođenim dijelovima Bosne i Hercegovine u vrijeme poplava 2014. godine.

Nakon razgovora s papom Franjom veleposlaniku je, uz svečanu pratnju, upriličen posjet bazilici sv. Petra.

Kopirati
Drag cursor here to close