Đukanović: Papa Franjo stiže u posjetu Crnoj Gori

Đukanović je istaknuo kako je papa Franjo pozdravio rezultate koje Crna Gora postiže u europskim integracijama, kao i doprinos koji daje u regiji.
Kultura / Vjera | 08. 10. 2018. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Papa Franjo namjerava posjeti Crnu Goru čime će pokazati uvažavanje prema ogromnom kapitalu koji ta zemlja ima, a to je kvaliteta međuvjerskog i međuetničkog sklada, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, nakon susreta s Papom u Vatikanu. 

"Sveti Otac priopćio je svoju riješenost da u sklopu brige o regiji posjeti Crnu Goru. Kazao je da je za sljedeću godinu najavio posjet trima državama regije, ali da nema dileme da će nakon toga naći vremena da posjeti i Crnu Goru, i da na taj način pokaže uvažavanje prema ogromnom moralnom kapitalu koji Crna Gora ima, a to je kvaliteta multietničkog i multikulturnog sklada", poručio je Đukanović u izjavi za TVCG.   Istaknuo je kako je papa Franjo pozdravio rezultate koje Crna Gora postiže u europskim integracijama, kao i doprinos koji daje u regiji. 

"Zajedno smo ocijenili da se bilateralni odnosi održavaju na vrlo visokoj razini, o čemu svjedoče i frekventni susreti na najvišoj razini. Također smo izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena i rezidentna nuncijatura Vatikana u Crnoj Gori, što će vjerujemo, također doprinijeti daljem unapređenju međudržavnih odnosa Crne Gore i Vatikana", kazao je Đukanović.  

Kako je ranije priopćeno iz Đukanovićevog ureda, posjeta crnogorskog predsjednika Vatikanu potvrda je odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke povijesne korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o suradnji iz 1886.godine.
Kopirati
Drag cursor here to close