HKD "Napredak" Gradačac

Održan Napretkov božićni koncert u Gradačcu

Na božićnom koncertu nastupio je mješoviti pjevački zbor Kulturno umjetničke udruge "Kristal-Sladorana" Županja pod ravnanjem glazbene pedagoginje Suzane Juzbašić.
Kultura / Vjera | 18. 12. 2017. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Tradicionalni božićni koncert

U Gradačcu je u nedjelju održan tradicionalni božićni koncert u organizaciji podružnice HKD "Napredak" Gradačac.

Na božićnom koncertu nastupio je mješoviti pjevački zbor Kulturno umjetničke udruge "Kristal-Sladorana" Županja pod ravnanjem glazbene pedagoginje Suzane Juzbašić.

Pozdravne riječi nazočnim, u prepunoj kongresnoj dvorani Gradačačkog sajma uputio je Marijan Šimić, predsjednik HKD HKD "Napredak" Gradačac.

''Osjećaj i potreba dijeljenja radosti ima poseban značaj u ovome gradu gdje smo različiti po vjeri i naciji, a živimo jedni pored drugih. Vjerujem da svi ovdje nosimo poruku mira, ljubavi, vjere i nade, kao i hrabrosti i mudrosti'', kazao je Šimić.

Božićnu i novogodišnju čestitku nazočnim uputio je i vlč. Marko Hrskanović, župnik župe sv. Marka Evanđeliste u Gradačcu.

''Mi ovdje, u ovom našem gradu, živimo u različitosti i živimo različitost, i ponosni smo na tu različitost. Naš grad jest poput vrta različitosti, a takva nam je i cijela domovina BiH. Ponosni smo na tu različitost, iako se možda nekada ne snalazimo najbolje'', poručio je vlč. Hrskanović.

Načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić zahvalio je Napretku na organizaciji tog kulturnog događaja.

''Hvala vam što njegujete kulturu i tradiciju Gradačca, onakvu kakva je bila u stoljećima iza nas, onakvu kakva je danas i kakva će biti, uvjeren sam, i u periodima koji su ispred nas'', ustvrdio je Dervišagić.

Kopirati
Drag cursor here to close