Novoizabrani predsjednik Džafer Alić

Mostar: Novi saziv Izvršnog odbora Medžlisa IZ-a Mostar održao prvu sjednicu

Nakon analize i iznesenih prijedloga, usvojeni su izvještaji o radu u prošlog godini i plan rada Izvršnog odbora za 2019. godinu.
Kultura / Vjera | 15. 02. 2019. u 12:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Mostar u novom sazivu u četvrtak je održao prvu radnu sjednicu za mandatno razdoblje 2019. - 2023. godine, kojom je predsjedavao novoizabrani predsjednik tog odbora Džafer Alić. 

Nakon analize i iznesenih prijedloga, usvojeni su izvještaji o radu u prošlog godini i plan rada Izvršnog odbora za 2019. godinu. 

Po riječima predsjednika Alića, Medžlis IZ-a Mostar u protekla dva desetljeća  postigao je zavidne rezultate i visoke standarde svog poslovanja. 

"Zadaća novog saziva Izvršnog odbora Medžlisa IZ-a Mostar, svih naših poduzeća, organa, ustanova i uposlenika, prije svega, ogleda se u potrebi očuvanja digniteta koji je Medžlis ostvario u našem društvu. Naša primarna obaveza i poslanje i dalje će ostati izgradnja zajednice, naših džemata, naših mekteba, očuvanje, upravljanje, revitalizacija i unaprjeđenje vakufske imovine shodno zahtjevima vremena, preporukama i normativnim aktima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini", kazao je novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Džafer Alić. 

Na kraju sjednice članovi Izvršnog odbora izrazili su zahvalnost i poštovanje Ramizu Jelovcu za rezultate ostvarene u periodu od 2003. do 2018., koliko je Jelovac rukovodio radom Izvršnog odbora Medžlisa IZ-a Mostar, njegovim organima, tijelima i ustanovama, priopćeno je iz MIZ-a Mostar. 

Kopirati
Drag cursor here to close