13. siječnja

Doček pravoslavne Nove godine: Jelena Tomašević, Danica Krstić, Piloti...

"Banja Luka će na taj način promovirati banjalučke pjevačke grupe i glazbene medaljone, koji su duboko ukorijenjeni u bogatu srpsku tradiciju i koji lokalno uzdižu do nivoa univerzalnog", naveli su iz Gradske uprave.
Kultura / Vjera | 09. 01. 2024. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Etno pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač i glumac Milan Vasić nastupit će za doček pravoslavne Nove godine u Banja Luci.

Iz Gradske uprave Banja Luka najavljuju etno spektakl, prenose Nezavisne

Etno spektakl

"U izuzetno bogatom programu koji počinje 13. siječnja od 21:00 sati, nastupat će članovi pjevačkih grupa RKUD "Pelagić", KUD "Čajavec", KUD "Sveti Sava", KUD "Piskavica", Muzički Atelje Jelene Stanišić te mladi sugrađanin Danilo Milosavljević", istaknuli su iz Gradske uprave.

U okviru programa nastupit će i Trubački orkestar "Barka Brass".

"Na ovaj način publici koja bude prisustvovala koncertu, bit će predstavljena bogata riznica krajiških pjesama koje se na prostoru nekadašnje Bosanske Krajine pjevaju od davnina i prenose s koljena na koljeno. Banja Luka će na taj način promovirati banjalučke pjevačke grupe i glazbene medaljone, koji su duboko ukorijenjeni u bogatu srpsku tradiciju i koji lokalno uzdižu do nivoa univerzalnog", naveli su iz Gradske uprave.

Program će biti održan na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja, a u ponoć je predviđen moleban povodom pravoslavne Nove godine.

Derventa, Istočno Sarajevo

Jelena Tomašević nastupat će na Trgu pravoslavlja u Derventi za doček pravoslavne Nove godine, a očekuje se i bogat program za djecu.

Iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", koje je uz Turističku organizaciju i Narodnu biblioteku "Branko Radičević" ponijelo organizaciju, istaknuli su da će doček na otvorenom biti održan pod pokroviteljstvom grada Derventa.

"Iz godine u godinu 'Prosvjeta' nastoji da priredi što kvalitetniji program za naše sugrađane, uz neizostavnu podršku Gradske uprave. Planirano je da program za naše najmlađe počne od 20 sati, kada će djecu uveseljavati klaun, a bit će im dostupno i oslikavanje lica. Od 21 sati planiran je koncert Jelene Tomašević", rekao je predsjednik derventske "Prosvjete" Dalibor Đekić.

U Istočnom Novom Sarajevu u subotu, 13. siječnja 2024. godine, bit će organiziran doček pravoslavne Nove godine uz koncert čuvene jugoslovenske grupe "Piloti".

Koncert će se održati na Trgu Republike Srbije s početkom od 22:00 sati.

Za sve posjetitelje bit će osigurano besplatno kuhano vino, priopćeno je iz općine Istočno Novo Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close