Čestitke

Ređenje u mostarskoj katedrali: Sveti red đakonata primila osmorica kandidata

U svečanom slavlju sudjelovalo je 50-ak svećenika, a pod svetom Misom pjevao je katedralni zbor Marija.
Kultura / Vjera | 22. 11. 2020. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku biskupa mostarsko-duvanjskoga i upravitelja trebinjsko-mrkanskoga msgr. Petra Palića, tijekom svečanoga misnog slavlja u subotu, 21. studenoga, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, sveti red đakonata primila su osmorica kandidata Ivan Aničić, Branimir Bevanda, Tomislav Rajič, Vinko Nenadić (kandidati Mostarsko-duvanjske biskupije), Tomislav Crnogorac, Marko Bandić, Džoni Dragić te Antonio Primorac (kandidati Hercegovačke franjevačke provincije).

Foto: Međugorje-info.com / sveti red đakonata primila su osmorica kandidata

U svečanom slavlju sudjelovalo je 50-ak svećenika, a pod svetom Misom pjevao je katedralni zbor Marija.

Svečane litanije Svih Svetih otpjevao je don Ivan Bijakšić. Na misnom slavlju bili su nazočni roditelji i uža obitelj naših ređenika.

Biskup je svima okupljenima, a posebno ređenicima izgovorio prigodnu homiliju te naglasio da će novoređenici najbolje posvjedočiti današnje ređenje ako budu živjeli po primjeru Isusa Krista Vrhovnog Pastira i ako budu svojim vlastitim životom svjedočili svoju vjeru i svoje redovničko poslanje u današnjem svijetu.

Foto: Međugorje-info.com / sveti red đakonata primila su osmorica kandidata

Nakon propovijedi uslijedio je obred ređenja, a zatim su đakoni primili i odjenuli štolu, znak đakonskog služenja i dostojanstva i zaogrnuli se dalmatikom.

Poslije svete Mise uslijedilo je bratsko i prijateljsko čestitanje te fotografiranje, a onda je upriličena zajednička gozba, koja je bila popraćene ugodnim razgovorom i lijepim druženjem, navodi cnak.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close