UWC Mostar

Zimski umjetnički festival u Mostaru

Ovogodišnji festival nudi kulturna i umjetnička dešavanja uključujući izložbe, večer poezije i predstavu, kao i koncert u OKC-u Abrašević u Mostaru.
Kultura / Umjetnost | 15. 02. 2022. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i ove godine predstavlja tradicionalni ''Zimski umjetnički festival'' koji će se održati u periodu od 16.2. do 18.2.2022.

Ovogodišnji festival nudi kulturna i umjetnička dešavanja uključujući izložbe, večer poezije i predstavu, kao i koncert u OKC-u Abrašević u Mostaru.

Zimski umjetnički festival predstavlja kreativna umjetnička događanja koja obogaćuju kulturni život grada Mostara, a ujedno je i odlična prilika učenicima UWC-a Mostar da pokažu bogatstvo svojih talenata kroz muzičke nastupe, umjetničke radove i kreativne radionice.

''Iako smo zbog epidemioloških mjera ograničeni sa brojem posjetitelja ove godine, nismo odoljeli da ne pokažemo svu raskoš talenta učenika koji pohađaju našu školu u Mostaru. Upravo zato su naša vrata otvorena svima koji su zainteresirani da budu dio ovogodišnjeg programa'' izjavio je organizator ovog tradicionalnog festivala, profesor likovne umjetnosti UWC Mostar, Saša Šantić.

Festival će biti otvoren od srijede 16.2.2022. radionicom likovne umjetnosti, a iz programa se izdvaja:

Srijeda, 16.2.2022.

19:00h - Umjetnička izložba učenika UWC Mostar (Centar za kulturu Mostar)

20:30h - Teatarska predstava učenika UWC Mostar (HKD Kosača Mostar)

Četvrtak, 17.2.2022.

19:00h - Večer poezije i kreativnog pisanja (Centar za kulturu Mostar)

Petak, 18.2.2022.

19:00h - Koncert (OKC Abrašević)

Kopirati
Drag cursor here to close