Izložba

'Mostarske foto priče' o miru i zajedničkom životu

Izložba prikazuje odabrane foto priče u kojima Mostarci i Mostarke govore o pokazateljima mira i zajedničkog života bitnim za njihove svakodnevnice.
Kultura / Umjetnost | 15. 02. 2024. u 19:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mostarske foto priče: Sedam susjedskih posjeta" naziv je izložbe koju je u četvrtak navečer u mostarskoj Kosači predstavila organizacija Everyday Peace Indicators (EPI) u okviru projekta Mostar – Prostori koji pokreću.

Izložba prikazuje odabrane foto priče u kojima Mostarci i Mostarke govore o pokazateljima mira i zajedničkog života bitnim za njihove svakodnevnice.

Vodeći facilitator organizacije EPI Abida Pehlić istakla je kako je ova izložba kruna njihovih aktivnosti koje su u proteklom periodu realizirali u Mostaru.

''Krajem 2021. godine krenuli smo s realizacijom fokus grupa u sedam reprezentativnih mjesnih zajednica na području Mostara: Bijeli Brijeg, Blagaj, Cim, Potoci, Zalik, Bulevar i Podhum, s ciljem da sa njihovim stanovnicima popričamo o tome kako zapravo oni vide mir i svakodnevni život kako na području svojih mjesnih zajednica, tako i na području čitavog Mostara. Ova foto priča koju večeras otvaramo je zapravo kruna tih aktivnosti. Nakon što su oni izabrali te neke zajedničke pokazatelje mira i zajedničkog života, onda smo mi krenuli sa stvaranjem foto priča u tih sedam mjesnih zajednica kako bi "vratili" tim mjesnim zajednicama kroz ilustracije i kroz narative ono što su oni nama predstavili kao svoje pokazatelje'', naglasila je Pehlić.

Izložba će, kako kaže, biti putujuća, a nakon Kosače bit će predstavljena u Blagaju, a zatim u Cimu i Potocima.

Kopirati
Drag cursor here to close