Još stignete vidjeti

Mostarcima predstavljena izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici

Kultura / Umjetnost | 08. 07. 2023. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarcima predstavljena izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici

Izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici autora Admira Delića otvorena je u petak u zajedničkoj organizaciji Bošnjačke zajednice kulture "Preporod - regionalni odbor Hercegovina, JU Kulturni centar Mostar Sjever i BKC "Alija Izetbegović" Kalesija.

Izložba ilustracija postavljena je i otvorena u okviru obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici, a svi govornici naglasili su važnost razvijanja kulture sjećanja kao bitnog segmenta kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini.

Foto: PR / Mostarcima predstavljena izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici

Na samom početku prisutnoj publici obratili su se direktori nabrojanih kulturnih institucija i organizacija koje su organizovale izložbu, Harun Hasanagić (BZK Preporod - RO Hercegovina), Elvedin Mujan (JU Kulturni centar Mostar Sjever) i Nermin Hodžić (BKC "Alija Izetbegović" Kalesija) koji su zajedno istaknuli zadovoljstvo zbog međusobne suradnje, izrazili zahvalnost autoru, ali i svim građanima koji su posjetili postavku izložbe, koja će i idućih par dana biti u JU Kulturni centar Mostar Sjever.

Izložbu ilustracija otvorio je njezin autor - Admir Delić, koji se prisjetio se svog početka bavljenja crtanjem i ilustriranjem s posebnim naglaskom na motive za ilustracije o genocidu u Srebrenici koje ostavljaju upečatljiv trag na širu publiku.

Foto: PR / Mostarcima predstavljena izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici
Kopirati
Drag cursor here to close