Neobjavljene fotografije

Izložba koja će nas zaobići: Beatlemanija kroz objektiv Paula McCartneya

Izloženo je preko 250 fotografija iz McCartneyjeve arhive koju ni njegov tim nije desetljećima vidio.
Kultura / Flash | 05. 07. 2023. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Beatlemanija kroz objektiv Paula McCartneya 

Dosad neobjavljene privatne fotografije koje je snimio glazbenik Paul McCartney dok je šezdesetih godina prošlog stoljeća 'beatlemanija' bila u porastu, izložene su u londonskoj Nacionalnoj galeriji portreta.

Fotografije McCartneyja i njegovih bivših kolega iz Beatlesa, Johna Lennona, Ringa Starra i Georgea Harrisona, na kojima su prikazani kao mladići koji lete u Ameriku, opuštaju se uz bazen u Miamiju ili 'bježe' pred fotografima koji jure za njima po New Yorku, dio su izložbe pod nazivom "Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm."

Video: Paul McCartney Photographs 1963–64: Eyes of the Storm

"Fotografije dokumentiraju razdoblje u kojemu su prošli put od svojevrsne 'beatlemanije' u Britaniji do globalne slave i njihova prvog posjeta Americi", rekla je kustosica izložbe Rosie Broadley.

Izloženo je preko 250 fotografija iz McCartneyjeve arhive koju ni njegov tim nije desetljećima vidio.

Broadley kaže da je McCartneyu omiljena fotografija ona na kojoj se George Harrison opušta sa sunčanim naočalama na nosu uz piće i cigaretu pored bazena, samo nekoliko dana nakon što su Beatlesi nastupili pred milijunima ljudi u hit američkoj tv emisiji "The Ed Sullivan Show".

"Fotografija pokazuje kako George stvarno uživa u... dobrom životu", rekla je, dodavši kako je još jedna odlična Paulova fotografija snimljena u Washingtonu, a prikazuje mladu djevojku kako gleda McCartneyja kroz prozor automobila.

Izložba na kojoj će posjetitelji moći vidjeti brojne fotografije snimljene u Londonu, Parizu i širom Amerike, bit će otvorena do listopada 2023.

Kopirati
Drag cursor here to close