Izložba

Matko Vekić vraća se u Mostar

Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.
Kultura / Umjetnost | 24. 01. 2024. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Muzeju moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, dosadašnjoj Sveučilišnoj galeriji, u petak, 26. siječnja u 21 sat bit će upriličeno svečano otvorenje izložbe "Postojanje u otoku" akademskog slikara Matka Vekića, redovitog profesora Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Na izložbi je predstavljen novi ciklus slika i grafička mapa "Naplavine". Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Izložba je dio programa Noći muzeja, poznate kulturne manifestacije u kojoj i ove godine sudjeluje Muzej moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u brojnim muzejima, galerijama i znanstveno-obrazovnim institucijama u petak, 26. siječnja bit će upriličena 19. Noć muzeja s temom Muzeji i nova publika.

Foto: PR / Izložba Matka Vekića

Ovogodišnji bogati program Noći muzeja u Muzeju moderne umjetnosti započinje u 18:00 sati s Dječjom likovnom radionicom pod vodstvom akademske slikarice Ljiljane Rajković.

U 19:30 sati bit će upriličena izložba radova nastalih na Tečaju crtanja i slikanja te na Dječjoj likovnoj radionici.

Foto: PR / Izložba Matka Vekića

U drugom dijelu večeri, u 20:00 sati predstavit će se knjiga "Likovna kritika" autora Branka Franceschija. Knjigu će predstaviti Branko Franceschi, autor i ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, Milan Bešlić, književni i likovni kritičar te Marin Ivanović, ravnatelj Muzeja moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Vrhunac programa svakako je svečano otvorenje izložbe akademskog hrvatskog umjetnika Matka Vekića "Postojanje u otoku" u 21:00 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close