Muzički centar Pavarotti

Izložba slika Lene Kramarić u Mostaru

Do sada je imala više od 35 samostalnih izložbi i to u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Malti i Brazilu.
Kultura / Umjetnost | 13. 12. 2023. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 4. festivala "Mix Art Fest", Muzički centar Pavarotti organizira izložbu radova hrvatske slikarice, Lene Kramarić.

Radi se o umjetnici rođenoj u Zagrebu 1982. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Svoje radove izlaže od 2007. godine, a do sada je imala više od 35 samostalnih izložbi i to u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Malti i Brazilu.

Mostarskoj publici će se predstaviti sa 15 svojih radova.

Dubrovačka kustosica, Jelena Tamindžija Donnart, opisala je ove Lenine slike, od kojih četiri datiraju iz 2023. godine, kao radove koji "slave ljudsko tijelo, ali ne na način njegovog olimpijskog glorificiranja tražeći najljepše izveden pokret, već upravo veličajući njegovu snagu koju iščitavamo u ožiljcima, posjekotinama i ranama koje su ostavili tragovi iz prošlosti ili pak posljedice majčinstva".

Izložba slikarice Lene Kramarić održat će se u subotu, 16. prosinca, u Multimedijalnoj sali Muzičkog centra Pavarotti, s početkom u 19:00 sati. Pored autorice, prisutnima će se obratiti i direktorica Muzičkog centra Pavarotti, magistrica slikarstva, Tajma Guzin.

Kopirati
Drag cursor here to close