''Nebo''

Izložba fotografija Darie Delić u Mostaru

Izložba se priređuje u povodu Svjetskog dana osoba s Down sindromom u suradnji s Udrugom s Down sindrom Mostar.
Kultura / Umjetnost | 19. 03. 2024. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napretkov tjedan kulture 2024. nastavlja se u srijedu 20. ožujka 2024. s početkom u 19 sati otvaranjem jedinstvene izložbe fotografija u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače autorice Darie Delić pod nazivom ''Nebo''.

Izložba se priređuje u povodu Svjetskog dana osoba s Down sindromom u suradnji s Udrugom s Down sindrom Mostar.

Daria Delić je djevojka sa sindromom Down, rođena 6. 4. 1996 godine u Mostaru. Uspješno je završila redovnu osnovnu školu i srednju Turističko-ugostiteljsku školu. Daria je jedna od par stalno uposlenih osoba sa sindromom Down u BiH. Članica je udruge za Down sindrom Mostar i koalicije udruga „Zajedno smo jači HNŽ“. Sudionica je niza edukativno inkluzivnih radionica i kampanja o promicanju prava osoba sa invaliditetom širom BiH. Sudionica je kiparskih i likovnih radionica pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića. Poznati njihovi radovi su ilustracija slikovnice ''KRESIVO'' i ''Jaslice za Grad Mostar''.

Daria voli fotografirati, plesati, glazbu i sviranje gitare te sport i druženje. Njena fotografija ''Zraka Sunca'' natjecala je na izboru za najbolju fotografiju natječaja ''Sunčana strana Federacije BiH''.

Osvajačica je medalja i priznanja u stolnom tenisu, kuglanju i trčanju na natjecanju za osobe sa invaliditetom. Članica je plesnog studija ''Koroleva'' i osvajačica zlatne medalje na međunarodnom natjecanju Mediteran Open dance 2022. održanom u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close