Cenzura

Bečki muzeji na OnlyFansu

'Zato smo odlučili svjetski poznata "eksplicitna" umjetnička djela staviti na OnlyFans. ", kazali su iz Turističke zajednice Beča.
Kultura / Umjetnost | 21. 10. 2021. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od rođenja Venere do kipa Davida, mnoge od najprepoznatljivijih svjetskih umjetnina prikazuju gole ljude.

No, unatoč tome što su umjetnička djela, gole kipove i slike algoritmi društvenih medija često pogrešno shvaćaju kao stvarne ljude, što znači da su blokirani ili cenzurirani.

Sada je Turistička zajednica grada Beča preuzela stvari u svoje ruke, pokrenuvši stranicu na OnlyFans-u na kojoj se prikazuju goli kipovi i slike u Leopold muzeju, Kunsthistorisches Museum Vienna i Naturhistorisches Museum Vienna i Albertina.

"Beč i njegove umjetničke institucije su među žrtvama ovog novog vala razboritosti - s golišavim kipovima i poznatim umjetničkim djelima koja su stavljena na crnu listu prema smjernicama društvenih mreža, a ponovljenim prekršiteljima su čak blokirani računi.

'Zato smo odlučili svjetski poznata "eksplicitna" umjetnička djela staviti na OnlyFans. ", kazali su iz Turističke zajednice Beča.

Neobična odluka o pokretanju stranice OnlyFans uslijedila je nakon što su poznata umjetnička djela stavljena na "crnu listu" TikToka, Instagrama i Facebooka jer sadrže "razvratni" sadržaj, navodi Turistička zajednica Beča.

U razgovoru za NBC News, glasnogovornica bečke Turističke zajednice Helena Hartlauer objasnila je: 'Trenutno algoritam određuje što je dobro vidjeti, a što ne. 'I to definitivno ne bi trebalo odrediti naše kulturno naslijeđe.'

Umjetnička djela na stranici OnlyFans uključuju djela poznatih umjetnika, uključujući Egona Schielea, Richarda Gerstla, Kolomana Mosera i Amedea Modiglianija.

'Osim što su zauvijek promijenili lice umjetnosti, poznati su i po nepokolebljivim prikazima golog ljudskog tijela', objasnila je Bečka turistička zajednica.

Osim što služi kao zabavan način privlačenja pozornosti na njihove izložbe, Turistička zajednica Beča nada se da će stranica OnlyFans pomoći potaknuti razgovor o cenzuri na društvenim mrežama.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close