Hlado

Zlatno pero: Najbolja priča Lidije Pavlović-Grgić

Kultura / Knjige | 19. 02. 2015. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča 'Hlado' Lidije Pavlović-Grgić osvojila je Zlatno Planjaxovo pero za 2014. godinu na natječaju za najbolju priču za djecu i omladinu koji su raspisale kompanije Planjax komerc i Planjax produkt.

Poslije prvog selektivnog kruga, književnik iz Kalesije Mehmed Đedović, inače selektor Planjaxovog pera 2014. odabrao je dvadeset sedam priča, koje su uvrštene u knjigu 'Snovi od stakla'.

''Čini mi se da je bilo koja priča izabrana od prvih deset, ne bih pogriješio. Konkurencija je zaista bila jaka, što me zaista raduje'', rekao je Đedović.

Na natječaj je priče poslalo pedeset sedam pisaca iz svih krajeva BiH.

Pavlović-Grgić je za Bljesak.info rekla kako je pohvalno da u ovom vremenu besparice u kulturi postoji i jedan ovakav kvalitetno i na svaki način profesionalno organiziran projekt promicanja dječje književnosti.

''„Zlatno Planjaxovo pero“ mi je velika čast i posebno me obradovalo jer mi je došlo tijekom privođenja kraju rada na novoj knjizi, zbirci priča za djecu, koju planiram objaviti ove godine. Čestitam na nagradama kolegama Almiru Zalihiću i Zejćiru Hasiću. Također, čestitke i autorima priča odabranih za zajedničku knjigu "Snovi od stakla". Nagrada je razveselila i moju kćer Meri, moju najveću inspiraciju u stvaranju riječi za najmlađe, kojoj je "Hlado" jedna od najdražih priča. Osim što potvrđuje da sam na dobrom putu, ovo priznanje nosi i još veću odgovornost kad je riječ o pisanju za djecu i mlade, kojima smo mi pisci na čitanje dužni ponuditi samo najbolje od sebe, ništa manje od toga", rekla je književnica za Bljesak.info.

Naime, dobitnik Srebrnog Planjaxovog pera 2014. je Almir Zalihić, a dobitnik Brončanog Planjaxovog pera 2014. je Zejćir Hasić. Inače, natječaj za 2015. godinu već je otvoren.

Kopirati
Drag cursor here to close