Nagrađena zbirka

Vrša uspomena predstavljena u Zagrebu

Knjiga je objavljena u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.
Kultura / Knjige | 24. 09. 2023. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrađena zbirka poezije Vrša uspomena, književnice Marine Kljajo-Radić predstavljena je u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, povodom predstavljanja rada Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Poezija ove ugledne književnice okrunjena je književnom nagradom Neretvanska maslina, koju dodjeljuje Južnohrvatski ogranak DHK, a nagrada se sastoji od novčanog iznosa, plakete i ekoloških proizvoda. Nagrada je uručena u Stonu početkom rujna kada je održana pjesnička manifestacija Maslini u lice.

Zainteresirani posjetitelji na predstavljanju knjige u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu imali su priliku čuti stihove i recenzije o nagrađenoj zbirci, a u programu su uz autoricu sudjelovale Hrvojka Mihanović Salopek i Anita Martinac, uz izvrsno moderiranje Đure Vidmarovića. Autorica ganuta emocijama prisutnih zahvalila se svima koji su okrunili njen rad i počastili je nazočnošću.

Knjiga je objavljena u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku. Recenzenti su Hrvojka Mihanović Salopek i Zdravko Kordić. Ilustracije je radila Maja Rubinić.

Inače ovo je druga književna nagrada koju je pokrenuo Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika tijekom ove godine – zadovoljno je potvrdila predsjednica ogranka Anita Martinac.

Kopirati
Drag cursor here to close