Spomen kuća Svetozara Ćorovića

Knjiga poezije "Mimiolaženja" promovirana u okviru "Mostarskog ljeta"

"Generacije pjesnika, književnika, ali i svih drugih umjetnika su defilirali kroz Mostar u zadnjih nekoliko stotina godina, tako da je ovo vjerojatno samo rezultanta tog nagomilanog iskustva i tradicije".
Kultura / Knjige | 09. 07. 2023. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Spomen kući Svetozara Ćorovića u subotu je u okviru manifestacije "Mostarsko ljeto" upriličena promocija knjige poezije "Mimoilaženja" autora Adnana Džolote. Riječ je o prvoj promociji spomenute knjige koja je prije svega nekoliko dana izašla iz tiska.

"Mislio sam nakon prve knjige poezije da neću više nikad napisati nijednu, ali evo ovo je moja četvrta po redu knjiga poezije. Riječ je o knjizi gdje ima dosta ratne tematike, to je modernistička, postmodernistička poezija univerzalnog pitanja ljudske sudbine, propituje pitanja života, sreće, postratnog i ratnog perioda, djetinjstva itd.", naglasio je autor knjige Adnan Džolota te se osvrnuo na manifestaciju "Mostarsko ljeto".

"Sigurno da manifestacija pokazuje da Mostar ima duha i da ga ima oduvijek. Generacije pjesnika, književnika, ali i svih drugih umjetnika su defilirali kroz Mostar u zadnjih nekoliko stotina godina, tako da je ovo vjerojatno samo rezultanta tog nagomilanog iskustva i tradicije", rekao je Džolota.

Akademik prof. dr. Safet Sarić istaknuo je da prati rad autora još od njegovih početaka.

"Pratim Adnana Džolotu od prvih njegovih poetskih koraka. Bio sam i recenzent prethodnih njegovih knjiga. Smatram da je jedan od najperspektivnijih pjesnika, ne samo u Mostaru, nego i čitavoj državi, iz prostog razloga što je on odnjegovao jedan unisoni pjesnički glas, jedan glas koji je samosvojan, u kojem se prepoznaje jedna originalna književna riječ, tako da mislim da je ova njegova četvrta knjiga poezije kruna njegovog dosadašnjeg rada. Ja mu u svakom pogledu želim svako dobro i da nastavi sa svojim poetskim izričajem koji je već vrlo prepoznatljiv i koji puno znači za našu književnu klimu kako ovdje tako i u cijeloj državi BiH", zaključio je Sarić.

Osim Sarića, promotor knjige bio je i književnik Asmir Kujović. Stihove je govorio glumac i književnik Nedžad Maksumić, dok je moderator promocije bila Selma Aškraba.

Naredni sadržaj na programu "Mostarskog ljeta" je u srijedu, 12. srpnja, sa početkom u 20 sati. U pitanju je premijerna izvedba predstave "Žena jevrejka" autora Bertolt Brechta, u režiji Nedžada Maksumića, nastala u produkciji Pozorišta lutaka u Mostaru. Predstava je namijenjena za odrasle, uzrasta 18+.

Kopirati
Drag cursor here to close