"Škola u stihovima"

U Širokom Brijegu predstavljena prva zbirka pjesama Adrijane Marić

Knjigu je ilustrirala Ana Knezović, učenica 6. razreda osnovne škole.
Kultura / Knjige | 16. 02. 2023. u 20:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u četvrtak navečer predstavljena je zbirka pjesama "Škola u stihovima" autorice Adrijane Marić, dobitnice Matičine nagrade "Tomica Penavić – Moja prva knjiga" za 2022.

Autorica, čija je ovo prva knjiga, izrazila je zadovoljstvo predstavljanjem, kazavši kako je veseli što će zbirka biti dostupna široj publici.

''Prije tri godine počela sam pisati pjesme za djecu, a ovo je moja prva zbirka pjesama pod nazivom 'Škola u stihovima' i objavljena je u nakladi ogranaka Matice hrvatske Široki Brijeg i bila je pobjednička knjiga na natječaju 'Tomica Penavić – Moja prva knjiga'. S obzirom na to da je ovo moja prva knjiga, još je ljepše kada bude nagrađena i jako me veseli da će nakon stvaranja i pisanja ovu zbirku pjesama moći pročitati šira publika'' – rekla je Marić u izjavi za Fenu.

Otkrila je i kako su joj najveća inspiracija situacije u svakodnevnom životu s obitelji i radu s učenicima u školi.

''Inspiracija su mi najčešće neke životne situacije iz obitelji, neke osobine moje djece i neke njihove životne situacije u odrastanju. Također, dio inspiracije pronalazim u gradivu koje prolazim s učenicima u školi, a to je široka lepeza tema, od godišnjih doba, do nastavnih predmeta i svega onoga što je djeci tog uzrasta s kojima radim zanimljivo'' – zaključila je autorica.

Uz autoricu, u predstavljanju su sudjelovali i recenzenti Miro Naletilić i Bernarda Lasić Crnjac, a kao recitatori i glazbenici učenici osnovnih škola u Širokom Brijegu.

Foto: Fena / Predstavljena je zbirka pjesama "Škola u stihovima" 

Knjigu je ilustrirala Ana Knezović, učenica 6. razreda osnovne škole.

Andrijana Marić rođena je 1981. godine u Vukovaru. Zbog rata 1991. preselila je u Omiš gdje je završila osnovnu školu i jezičnu gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Splitu završila je 2004. studij razredne nastave i hrvatskog jezika. Kao učiteljica razredne nastave radila je u Vukovaru, a nakon toga u Širokom Brijegu, gdje je preselila nakon udaje.

Piše pjesme i igrokaze u stihovima za djecu.

Kopirati
Drag cursor here to close