Fond Benjamin Tolić

U Posušju dodijeljena nagrada i stipendija Benjamin Tolić

Kultura / Knjige | 11. 08. 2023. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Posušju je dodijeljena književna nagrada i stipendija Benjamin Tolić koju je utemeljio Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika, u suorganizaciji s Općinom Posušje i Ogrankom Matice hrvatske u Posušju, te je zajedno osnovan Fond Benjamin Tolić pri Zakladi DHK u BiH koji skrbi o nagradi i stipendiji.

Foto: PR / Adama Galić prima plaketu

Stipendija u iznosu od tisuću eura, medaljon i plaketa za akademsku 2022/23, koju je uručio načelnik Posušja Ante Begić, pripala je učenici Gimnazije fra Grgo Martić u Posušju Adami Galić, priopćili su iz Južnohrvatskog ogranka DHK.

Književnu nagradu za najbolju objavljenju knjigu u protekle dvije godine na temu zavičajnog identiteta i autohtone narodne kulture, koja se sastoji od novčane nagrade u iznosu od 2000 eura, medaljona i plakete, dobio je Mate Kovačević, a nagradu je uručila predsjednica Južnohrvatskog ogranka DHK i predsjednica Zaklade DHK u BiH Anita Martinac.

Na natječaj za Književnu nagradu Benjamin Tolić stiglo je šesnaest žanrovski raznolikih knjiga proze: romana, autobiografske, biografske i putopisne proze, znanstvene publicistike, pa čak i jedna knjiga lirske proze i jedna slikovnica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close