Zagreb

Predstavljena knjiga ''Prostorvrijeme i krik'' Zdravka Kordića

Knjigu je objavila Hrvatska kulturna zaklada, a simbolično naslovnicu krasi slika Edwarda Muncha naziva „Krik“.
Kultura / Knjige | 13. 04. 2018. u 09:33 Autor: Matej Škarica

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 12. travnja u prostorijama Hrvatskog slova u Zagrebu predstavljena je knjiga hrvatskog i bh. književnika Zdravka Kordića pod neobičnim nazivom „Prostorvrijeme i krik“.

Kako je ujedno i naglašeno - ovo je vrlo zrela Kordićeva zbirka pjesama i filozofskih ogleda koji se bave univerzalnim pitanjima poput čovjekove sudbine i svijesti, pitanjem istine ali i gorućim pitanjem opstojnosti hrvatskog naroda u BiH i svijetu, njegovom tisućljetnom kulturom i poviješću koja je već načeta različitim negativnim globalističkim procesima ilimodernim društvenim pojavnostima (konvertiti u narodnom korpusu, izostanak morala i žrtve za opće dobro).

Foto: Matej Škarica / Predstavljanje knjige

Autor metafizički i osjetilno ponovno traga za otkrivenjem unutarnjeg bića na putu prosvjećenja ali zagušen krikom i krikovima ovozemaljskih tereta življenja.

O knjizi su govorili književnici Đuro Vidmarović, Vlado Vladić te na kraju sam autor knjige koji se prigodnim riječima zahvalio okupljenima.

Odabrane stihove govorio je Nino Pavlović, a program je vodio Stjepan Šešelj. Knjigu je objavila Hrvatska kulturna zaklada, a simbolično naslovnicu krasi slika Edwarda Muncha naziva „Krik“.

Kopirati
Drag cursor here to close