Druženje sa....

Omerbegović: Sebi sam najveća inspiracija

Kultura / Knjige | 17. 05. 2014. u 06:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu mostarskih susreta 'Pjesništvo u fusnotama' i 'A Room of One's Own' u petak je u čitaonici Narodne knjižnice HNŽ-a u Mostaru održana pjesnička večer Nermine Omerbegović.

Mnogobrojni studenti i gosti koji su nazočili čitanju pjesama naše poznate pjesnikinje, koju uz Biseru Alikadić, uspoređuju s Ericom Jong imali su prigodu slušati o njezinu životu, djelu, inspiracijama, čežnjama i uzorima, iako, kako sama kaže 'sebi je najveća inspiracija'. S njom su razgovarali Elvira Mezit-Šehović i Ivan Šunjić.

Naša Erica J., rođena je u Sarajevu i jedna je od najpoznatijih pjesnikinja u BiH, a utjecala je na mnoge generacije naših pjesnikinja i pjesnike.

U izjavi za Fenu Omerbegović je kazala kako je u pregovorima s opatijskom nakladničkom kućom (RH) za objavljivanje njezine treće knjige radnog naslova 'Crvenkapica je odlučila odrasti'.

Nermina O. do sada je objavila zbirke poezije 'Odrastanje' i 'Prizivanje dodira', a njezine knjige su prevođene na mnoge svjetske jezike (poljski, njemački, engleski...).

Kopirati
Drag cursor here to close