U spomen na Nikolu Martića

Luko Paljetak gostovao u Čapljini na XIII. neretvanskim susretima

U OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini održani su XIII. Neretvanski književni,znanstveni i kulturni susreti.
Kultura / Knjige | 01. 10. 2017. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegujući kulturno-povijesnu baštinu u sklopu Dana škole i Dana općine u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini, 30. rujna ove godine, održani su XIII. neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti.

Luko Paljetak - Luko Paljetak gostovao u Čapljini na XIII. neretvanskim susretima
Učenici i književnici ispred OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini

Sudionici susreta su bili Đuro Vidmarović, književnik, predsjednik DHK, Akademik Luko Paljetak, književnik, HAZU Zagreb/Dubrovnik, Ivan Sivrić, književnik, predsjednik DHK HB, prof.dr. Vinko Grubišić, književnik, Sveučilište Waterloo Kanada, dopisni član HAZU, prof. dr. Antun Lučić, Filozofski fakultet Mostar, Zoran Jurišić književnik, Podstrana, Danica Bartulović književnica, Podstrana, Mate Kovačević književni kritičar i publicist Zagreb, Stanko Krnjić književnik, Dubrovnik, Ljubo Krmek književnik Čapljina, Darko Matičević glazbenik, skladatelj, Split, Stjepan Šešelj, književnik, Zagreb i Pero Pavlović, književnik, predsjednik MH Neum.

Veličanstveno književno druženje posvećeno životu i djelu preminulog čapljinskog pjesnika Nikole Martića otvorio je Stjepan Šešelj, nakon čega su govorili Ljubo Krmek, Ivan Sivrić, Antun Lucić i Luko Paljetak. Pričali su kao znanstvenici, ali prije svega i kao prijatelji i poznavatelji života i djela Nikole Martića.

Učenici i djelatnici škole s uživanjem su pratili stručna izlaganja, te bili počašćeni predpremijernom izvedbom glazbenika Darke Matičevića, uglazbivši Nikolinu i Lukinu pjesmu.

Druženje je bilo bajkovito i na razini koju Škola i inače priređuje, što su i sami gosti potvrdili. Luko Paljetak je s oduševljenjem porazgovarao s učenicima koji su svjesni dragocjenosti susreta s ushićenjem popratili svaku riječ.

Divan hercegovački vedar dan tako je okončan uz radost druženja koje je zavrijedio Nikola Martić, a učenicima i djelatnicama škole će ostati u nezaboravnom sjećanju.

Kopirati
Drag cursor here to close