Brodovi od papira

Nastavnik kojeg vole djeca - Miroslav Marić predstavio knjigu o svom radu

Miroslav Marić predstavio je knjigu o svom radu koja može služiti kao stručna literatura, a savprihod od knjige donirat će Udruzi za Down sindrom.
Kultura / Knjige | 25. 10. 2023. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige ''Brodovi od papira'' jednog nadasve posebnog nastavnika, kojeg očigledno djeca obožavaju, održana je večeras u HD herceg Stjepan Kosača.

Knjiga ''Brodovi od papira "- bilješke jednog nastavnika, autora Miroslava Marića, održala se u organizaciji Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, Mostar i Narodne knjižnice HNŽ, Mostar.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Brodovi od papira

Stručno-autobiografska literatura

''U knjizi se govori o mom radu u školi - simboličkog naziva ''Brodovi od papira'', jer ja kao nastavnik informatike i tehničke kulture preferiram praktični rad, a danas je praktički ostalo da možemo napraviti nešto od papira, sa škarama izrezati. Malo ironije. Tema je moj rad u školi, detaljno opisan kao stručna literatura i svi moji ogledni eksperimentalni sati, ja ih zovem neobični sati'', rekao je o svojoj knjizi nastavnik Marić.

U knjigu je kaže dodao i malo autobiografskog dijela, opisavši način na koji je počeo raditi u školi.

''Rodio sam se kao dijete domara i spremačice u školi i odatle ta moja želja da postanem nastavnik i pedagog. Knjiga je astala slučajno iz mojih bilješki s tih ogromnih sati. Poslije nekog seminara životnih kompetencija prerasla je u nešto malo više i na kraju postala neko malo književno djelo, napola autobiografsko napola stručna literatura'', kazao je Marić izrazivši sreću i zadovoljstvo što je velik broj i bivših i sadašnjih učenika večeras na promociji knjige, što mu kaže čini srce punim.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Brodovi od papira

Apel institucijama

''Zadovoljstvo svakog nastavnika je kad dobivate ovakvo poštovanje učenika'', rekao je.

A da ovaj nastavnik zaslužuje svako poštovanje govori i činjenica da će sav novac od prodaje knjige donirati Udruzi za Down sindrom.

''Imamo dosta djece s poteškoćama u razvoju, oni bi trebali imati posebne uvjete. Škole imaju male mogućnosti da se brinu o njima i prenose znanje i vještinu i apeliramo samim time na odgovorne institucije da povedu više brige o tim učenicima. Ovdje smo zbog učenika , a ne nas nastavnika'', poručio je.

Marija Vrljić, nastavnica engleskog jezika u Područnom odjelu Polog i kolegica nastavnika Miroslava kaže kako je od početka uključena u kreiranje knjige i oduševljenja je procesom, knjigom a i samim radom kolege.

''Kada pitate djecu tko im je najdraži profesor, to je on. Jer se prema djeci odnosi s poštovanjem, ova knjiga se prožimlje i poštovanjem prema učiteljskoj profesiji,'', rekla je profesorica Vrljić zahvalivši svom kolegi na knjizi i nada se kako neće ostati samo na jednoj.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Brodovi od papira
Kopirati
Drag cursor here to close