Književni događaj

Mostarsko ljeto ugostit će Dževada Karahasana

Književno veče s Dževadom Karahasanom
Kultura / Knjige | 25. 06. 2018. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dževad Karahasan

''Književno veče s Dževadom Karahasanom'' će biti upriličeno u utorak, 26.06.2018, u Centru za kulturu grada Mostara, s početkom u 20 sati.

U okviru kulturno-turističke manifestacije ''Mostarsko ljeto 2018'', a u organizaciji Narodne biblioteke Mostar, svi ljubitelji književnosti i lijepe riječi imat će priliku uživati u gostovanju  akademika Dževada Karahasana. Publika će, također, imati mogućnost da razgovara s istaknutim gostom.

Književno veče s Dževadom Karahasanom uveličat će poznati kantautor iz Mostara, Adnan Pajević, izvođenjem sevdalinki i drugih pjesama, prvenstveno o Mostaru, priopćeno je.

Moderator manifestacije će biti bibliotekarka Narodne biblioteke Mostar, prof. Anisa Husnić, a domaćin večeri direktor Narodne biblioteke Mostar, gospodin Rasim Prguda.

Dževad Karahasan rođen je u Tomislavgradu 1953. godine. U rodnom gradu je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu studij komparativne književnosti i teatrologije, a u Zagrebu na Filozofskom fakultetu je branio doktorski rad. Karahasan piše drame, romane, pripovijetke, eseje,  povijest i kritiku teatra.

Kopirati
Drag cursor here to close