DHK HB

Mostar: Predstavljen roman ''Orlovača''

Osim autora, u programu su sudjelovali Ivan Baković i Ivan Vrljić.
Kultura / Knjige | 13. 02. 2024. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) organiziralo je književnu tribinu na kojoj je, u utorak, 13. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljen roman Marijana Mandića "Orlovača".

Osim autora, u programu su sudjelovali Ivan Baković i Ivan Vrljić. Za glazbeni prinos zadužen je bio gitarist Željko Primorac, a ulomke iz romana čitao je Davor Babić.

Foto: Bljesak.info / Predstavljen roman ''Orlovača''

Marijan Mandić (Mostar, 1964.) osnovu školu završio je u Prigrađanima i Potocima, Prometnu tehničku školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, odsjek Povijest, u Sarajevu.

Do Domovinskoga rata radio je kao srednjoškolski profesor u Elektrotehničkoj, Građevinskoj, Ekonomskoj i Prometnoj školi u Mostaru.

Domovinski rat provodi na nizu dužnosti. Teško je ranjen u siječnju 1993. godine, zbog čega nosi trajni invaliditet. Za zasluge odlikovan je odličjima Republike Hrvatske: Redom hrvatskoga trolista, Redom hrvatskoga križa, Spomenicom Domovinskoga rata; medaljama: Ljeto '95, Oluja '95.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje romana ''Orlovača'' u Mostaru

Objavio je romane "Bljesak nade na mom otoku", "Krvava bjelopoljska poljana", "Ljetopis borbi i nada", "Plamen iznad bugojanskih šuma", "Lutalica", "Lipe mostarske", "Tranzicija", "Vojnik u pet odora" i "Ideologija".

Kopirati
Drag cursor here to close