Pjesničke zbirke

Marina Kljajo-Radić dobitnica književne nagrade ''Neretvanska maslina'' - 2023.

Marina Kljajo-Radić dobitnica je književne nagrade ''Neretvanska maslina'' 2023., a u izbor za književnu nagradu nakon provedenog natječaja, ušlo je pet pjesničkih zbirki.
Kultura / Knjige | 08. 09. 2023. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Marina Kljajo-Radić dobitnica književne nagrade 

U Stonu, u sklopu 19. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, ove godine posvećenih književniku Anđelku Vuletiću, održana je pjesnička večer Maslini u lice.

U programu su sudjelovali predsjednica DHK Hrvojka Mihanović Salopek, te članovi Južnohrvatskog ogranka DHK Ljuko Paljetak, Boris Njavro, Josip Škerlj, Pero Pavlović, Marina Kljajo-Radić, Stana Ščapec, Domagoj Vidović i Anita Martinac.

Dugi aplauz publike popratio je nastup barda hrvatske književnosti Luke Paljetka, koji je upravo proslavio svoj 80. rođendan, te su ga darovali načelnik općine gospodin Vedran Antunica i prijatelji pjesnici.

Tijekom programa dodijeljena je književna nagrada ''Neretvanska maslina'' 2023., a u izbor za književnu nagradu nakon provedenog natječaja, ušlo je pet pjesničkih zbirki: Marina Kljajo-Radić: Vrša uspomena, Goran Gatalica: Noćni jasmin, Boris Kvaternik: Na kraju svijeta, Miljenko Stojić: S Njim hodi i (H) Rod – Bertht Ćelić: Paklare.

Povjerenstvo u sastavu Marija Vasilj, Domagoj Vidović i Anita Martinac, vrednovalo je knjige te je po kriterijima odabira knjige koja ima visoke književne, estetske i umjetničke domete u tematiziranju potrebe očuvanja prirode, kao i tradicijskih, baštinskih vrijednosti bilo kojeg hrvatskog kraja – čime se daje prinos očuvanju materijalne i nematerijalne baštine hrvatskog naroda, te humanizmu kao temeljnom odnosu života na Zemlji, najbolja knjiga Vrša uspomena, zajednički odlučilo da nagradu dobije knjiga Vrša uspomena, Marine Kljajo-Radić.

Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa i ekoloških proizvoda, a uručila je predsjednica DHK Hrvojka Mihanović Salopek.

Kopirati
Drag cursor here to close