Žana Alpeza na HRT-u

Kuda ide ovaj svijet?

''Sve više smo zaokupljeni sami sobom i vlastitim uspjehom i na tom se putu negdje izgube prave vrijednosti, moralnost i jednostavnost, bez obzira na sredinu u kojoj živimo.''
Kultura / Knjige | 19. 06. 2018. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi se ponekad pitamo kuda ide ovaj svijet u kojem kao da od previše ljudi ne vidimo čovjeka, u kojem je sve manje suosjećanja jednih prema drugima i sve manje ljubavi uopće.

Pita se to i Žana Alpeza iz Ledinca pokraj Gruda u BiH u kolumnama koje piše na jednom portalu, a sada ih je pretočila u knjigu 'Izopačeno čovječanstvo'. U njoj otvoreno, bez ustezanja, kroz osobna iskustva progovara o mizantropiji kojom smo, nažalost. okruženi.

Sve više smo, misli autorica, zaokupljeni sami sobom i vlastitim uspjehom i na tom se putu negdje izgube prave vrijednosti, moralnost i jednostavnost, bez obzira na sredinu u kojoj živimo.

Iako autorica realistično opisuje situacije baš onakve kakve jesu, ne ostaje na pesimističkom pogledu, već svojim iskustvom želi pokazati kako naći izlaz i postati bolji čovjek. Na kraju tunela uvijek je svjetlo, piše HRT.

Žana Alpeza je ekonomistica. 2012. dobila je nagradu američkog veleposlanstva za najbolju poslovnu ideju u ženskom poduzetništvu, u konkurenciji zemalja bivše države. Velika je humanitarka, osnivačica udruge Pravi put. 2014. i 2015. godine proglašena je filantropom godine. Priprema i drugu knjigu slične tematike.

Kopirati
Drag cursor here to close