Šušanj

Kaplan najavio novi roman

Almin Kaplan rođen je 1985. godine u Mostaru, a dobitnik je više književnih nagrada, među kojima su i "Mak Dizdar", nagrada "Ratkovićevih večeri poezije", nagrada "Zija Dizdarević", ali i nagrada "Kočićevo pero".
Kultura / Knjige | 08. 05. 2023. u 18:28 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački pjesnik i proazist, Almin Kaplan u ponedjeljak je najavio kako uskoro izdaje novi roman. Riječ je o romanu naziva "Šušanj", a izdavači su VBZ i Buybook, a na čijoj se naslovnici nalazi fotografija Saše Borozana.

Dosad je izdao Biberove kćeri (2008.), Čekajući koncert roga (2012.), Ospice (2014.), Mostarska zbirka (2017.), Bukara (2017.), Trganje (2017.), te roman Meho (2019.).

Almin Kaplan jedan je od hercegovačkih književnika "novog vala" koji postiže velike uspjehe.

Svojevremeno je u intervjuu za Bljesak.info kazao kako se u Mostaru događa jako puno sjajne književnosti i da se Mostar više ne može ignorirati, ali ipak je kazao kako književnici na ovim prostorima teško žive od onoga što vole.

"Jasno je svima da se jako malo čita i da je od tiraža nemoguće živjeti u malim jezicima tako da su pisci prisiljeni raditi mnoge druge poslove uz to što pišu i čitaju što je nekad za samo pisanje dobro, a nekad je, jako loše", kazao je tada Kaplan za Bljesak.

Inače, Almin Kaplan rođen je 1985. godine u Mostaru, a dobitnik je više književnih nagrada, među kojima su i "Mak Dizdar", nagrada "Ratkovićevih večeri poezije", nagrada "Zija Dizdarević", ali i nagrada "Kočićevo pero".

Kopirati
Drag cursor here to close