Posvećena obiteljima koje su izgubile dijete

FOTO | Zbirka poezije "Osluškujući tišinu" Viktorije Bukovac predstavljena u Mostaru

Knjiga "Osluškujući tišinu" izišla je u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.
Kultura / Knjige | 14. 03. 2024. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija zbirke poezije "Osluškujući tišinu" Viktorije Bukovac iz Mostara održana je u četvrtak u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Pored autorice, knjigu su predstavile dr. sc. Marina Kljajo-Radić i dr. sc. Ljiljana Herceg, a moderatorica programa je bila književnica Anita Martinac.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Viktorije Bukovac

Knjiga "Osluškujući tišinu", inače Viktorijina treća knjiga, izašla je u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Na poseban je način posvećena svim obiteljima koje su se suočile s najvećom boli-gubitkom djeteta, bilo u utrobi, iz naručja ili na ratištu, svim majkama, kako autorica kaže - "zagledanim u nebo".

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Viktorije Bukovac

Kroz nekoliko ciklusa Viktorija progovara o najintimnijoj boli, ali i suosjećanju s pojedinačnim sudbinama zajednice koje su se utisnule u kolektivnu svijest, dok ciklus o Domovinskom ratu potvrđuje univerzalnu signifikaciju zbirke.

Kako je navedeno u recenziji dr. sc. Marine Kljajo-Radić, novom se knjigom pjesama Viktorija Bukovac vinula u sam vrh novije hrvatske književnosti osiguravši trajno mjesto neprolaznih pjesničkih ostvaraja.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Viktorije Bukovac

Urednica je knjige prof. Josipa Barbarić, a naslovnicu i ilustracije potpisuje akademska slikarica prof. Ivona Terzić.

Kopirati
Drag cursor here to close