Moj život moje pisme

Emotivna večer u Mostaru: Promocija knjige Marka Golemca

Svečanost je okupila mnoge Markanove prijatelje, rodbinu, poznanike te žitelje župa Drežnica i Goranci te veliki broj Mostaraca.
Kultura / Knjige | 12. 08. 2023. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U predivnoj atmosferi dvorane HS - Kosača, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održana je svečana promocija knjige pod nazivom "Moj život moje pisme", autora Marka Markana Golemca. Večer je bilo ispunjeno emocijama, toplinom i podrškom mnogih, a Markanova knjiga je osvojila srca prisutnih

Dvorana HS - Kosača, koja se pokazala premalom da primi sve ljude koji su došli podržati autora Marka Markana Golemca, bila je svjedokom večeri koja će ostati urezana u sjećanjima svih prisutnih. Promociju je otvorila voditeljica programa i spisateljica Danijela Škegro, koja je s toplinom vodila događaj osiguravajući da svaki trenutak bude nezaboravan, piše portal Goranci online.

Foto: Goranci Online / Promocija 

Svečanost je okupila mnoge Markanove prijatelje, rodbinu, poznanike te žitelje župa Drežnica i Goranci te veliki broj Mostaraca. Veliki broj ljudi prisustvovao je kako bi podržali ovog talentiranog autora i podijelili trenutak radosti s njim. Među brojnim posjetiteljima bile su časne sestre i svećenici, predstavljač fra Ante Marić, don Drago Ćurković, don Marko Kutleša, don Bariša Čarapina i don Marin Krešić.

Mario Knezović oduševio publiku

Don Drago Ćurković, župnik župe Jablanica kojoj pripadaju i Vrdi prisutne je pozdravio,  zahvalio na velikom odazivu i naglasio da je Markan to zaslužio.

Publika je imala priliku uživati u zabavnom dijelu programa. Mario Knezović, poznati guslar, očarao nas svojim izvedbama tradicionalnih narodnih pjesama. Nastupi Ivane Pavković i Bože Marića te poznatih Gangaša obogatili su večer svojim autentičnim izvedbama. Prigodnim riječima obratio se Miroslav Landeka, kao izaslanik gradonačelnika Marija Kordića koji je izostao iz opravdanih razloga.

Na samoj promociji, autorova knjiga je predstavljena uz prisustvo renomiranih predstavljača. Fra Ante Marić, poznati svećenik i književnik, Miljenka Koštro, cijenjena književnica te sam autor Marko Golemac, zajedno su sa voditeljicom Danijelom Škegro, stvorili posebnu atmosferu koja je obogatila večer punu emocija. Tijekom predstavljanja, istaknuto je kako je Marko Golemac iznenadio mnoge svojim bogatim rječnikom i jedinstvenim stilom pisanja, koji je rijedak u suvremenoj literaturi. Markanove pjesme su pohvaljene kao iskreni prikazi stvarnosti, isprepletene s domoljubljem, čovjekoljubljem i vjerom.

Cijenjena književnica Miljenka Koštro istaknula je da su Markanove pjesme duboko prožete njegovom ljubavlju prema selu Vrdima i njegovim stanovnicima te su ujedno oslonac na njegovu vjeru u Boga. Njezine riječi potvrdile su da je Golemčeva knjiga istinski spomenik njegovoj domovini i narodu.

Fra Ante Marić je naglasio Markanovu ulogu kao kroničara svojih Vrdi i šire, naglašavajući kako je njegova zbirka pjesama nasljednik tradicije narodnih pjesnika. Markanov doprinos književnosti uspoređen je s djelima poznatih narodnih pjesnika poput fra Andrije Kačića Miočića.

Emotivni Golemac

Nakon predstavljanja, sam autor Marko Markan Golemac se obratio prisutnima. Emotivnim i zahvalnim riječima, izrazio je svoju duboku zahvalnost svima koji su ga podržali na njegovom književnom putu. Emocije su preplavile dvoranu dok je Marko dijelio svoju priču i put prema stvaranju ove knjige.

Foto: Goranci Online / Promocija 

Marko Markan Golemac, rođen je 15. kolovoza 1960. godine. Iako rođen s fizičkim izazovima, nije dopustio da ga to obeshrabri. Njegova borba, snaga i vjera došli su do izražaja kroz svaku stranicu njegove knjige. Njegove rukotvorine od drva i kamena svjedoče o njegovoj nevjerojatnoj kreativnosti i snazi duha. Njegova knjiga nosi dio njegove duše, a riječi u njoj postaju spomenik njegovom životnom putu.

Na kraju večeri, svi prisutni su imali priliku počastiti se na prigodnom domjenku, stvarajući opuštenu atmosferu za razgovor i dijeljenje dojmova.

Knjigu "Moj život moje pisme" autora Marka Markana Golemca možete pronaći u knjižari Logovita u Mostaru. Ova knjiga nije samo zbirka pjesama, već i priča o snazi volje, ljubavi prema domovini i vjeri u sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close