Slikovnica

U Mostaru promovirani "Dobronosci''

Goste je animirao i susret obogatio moderator susreta Ivan Nevjestić, glumac Lutkarskog kazališta Mostar.
Kultura / Knjige | 19. 05. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 18. svibnja 2023. godine, u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar u Galeriji kraljice Katarine Kosača predstavljena je slikovnica "Dobronosci", autora Dubravka Bobana.

Na promociji su sudjelovali učenici Osnovne škole Antuna Branka Šimića, Treće osnovne škole Mostar, Osnovne škole Petra Bakule Mostar te učenici Međunarodne osnovne škole Mostar. Svi sudionici promocije imali su priliku pogledati čarobnu izložbu ilustracija Dejana Slavuljice. Goste je animirao i susret obogatio moderator susreta Ivan Nevjestić, glumac Lutkarskog kazališta Mostar.
Foto: Narodna knjižnica HNŽ / S predstavljanja slikovnice Dobronosnici

Dubrovko Boban je rođen u Livnu, živi i radi u Sarajevu. Priče piše već duže vrijeme, od kad je roditelj. Od objavljenih slikovnica njegove priče možete pronaći na Nomad i u knjizi bajki i basni za djecu, koja je nastala kao dio Obrazovanje kroz igru te u zadnjoj Planjax zbirci priča za djecu Posljednji zmaj. Ilustrator slikovnice Dejan Slavuljica je sudjelovao na mnogim izložbenim događajima te je dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih nagrada. Nekoliko izdvojenih datuma i lokacija na kojima su se pojavili njegovi radovi: 1996 Angoulême, Francuska - svjetska izložba stripa, 1998 samostalna izložba, Reggio Emilia - Bolonja, Italija, 2005 refleksija, izložba slika - Počitelj, 2007 izložba Manufaktura -Bihać, gradska galerija, 2009 izložba slika , Osijek, galerija Waldinger, 2011 doba manufakture- Tuzla, Ateli i dr.

Foto: Narodna knjižnica HNŽ / S predstavljanja slikovnice Dobronosnici
U okviru projekta "Mostar čita", Narodna knjižnica HNŽ, Mostar već dugi niz godina organizira veliki broj edukativnih, književnih, kreativnih i zabavnih sadržaja obuhvaćajući sve dobne skupine djece, mladih i odraslih a sve s ciljem popularizacije knjige i čitanja.
 
Foto: Narodna knjižnica HNŽ / S predstavljanja slikovnice Dobronosnici
Kopirati
Drag cursor here to close