Čitajte ...

"Čovjek bez lica" i "Metro 2035" novi jesenji naslovi na Knjiga.ba

Kultura / Knjige | 18. 09. 2016. u 17:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća bh. online knjižari Knjiga.ba pripremila je nove jesenje naslove među kojima su "Metro 2035" Dimitrija Gluhovskog, "Čovjek bez lica" Milorada Popovića te "Golo sada-Vidjeti kao što mistici vide" Richarda Rohra.

Knjiga Dimitrija Gluhovskog govori o 2035. godini, kao godini velikih preokreta kada malobrojni preživjeli još uvijek se kriju po mračnim tunelima Moskovskog metropolitena, podijeljeni u gradove-države i koncentrirani samo na to da prežive još jedan dan.

"Čovjek bez lica" roman je o Crnoj Gori i Jugoslaviji, o dvadesetom stoljeću u kojem se susreću stvarne povijesne osobe i fiktivni likovi, o idealima i odustajanju od njih, o prevratima, nastajanju i rastakanju država i velikih ideja. No to je prije svega roman o nesalomljivima, o onima koji najdublje vjeruju u ideale, o špijunima koji nisu tajni agenti iz filmova, već možda tek obični knjižničari.

Nada koju Richard Rorh želi ponuditi u svojoj knjizi jest renesansa kontemplativnoga uma, "jedina istinski jedinstvena alternativa koju religija ima ponuditi svijetu".

Kopirati
Drag cursor here to close