Bristol

U Mostaru se razgovaralo o knjigama Ivana Šarčevića

Knjiga 'Zečevi, zmije i munafici' je zbirka Šarčevićevih kolumni, koje je u sarajevskom 'Oslobođenju' objavljivao od 2007. do 2010., u rubrici 'Opijum za narod'.
Kultura / Knjige | 15. 04. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Centra za kritičko mišljenje održana je promocija dvije knjige autora prof.dr. fra Ivana Šarčevića. Riječ je o knjigama 'Oslovljavanje davnih riječi' i 'Zečevi, zmije i munafici'.

Knjiga 'Zečevi, zmije i munafici' je zbirka Šarčevićevih kolumni, koje je u sarajevskom 'Oslobođenju' objavljivao od 2007. do 2010., u rubrici 'Opijum za narod'.

"Ovaj naslov najbolje opisuje bh. društvo. Zečevi su metafora straha. Zmije su metafora lukavih ljudi i politike. I religijskih zajednica. Munafici su, pojednostavljeno – licemjeri", rekao je između ostaloga jedan od promotora prof.dr. fra Drago Bojić.

"Knjiga 'Oslovljavanje davnih riječi' su tekstovi i kolumne koje su jedna vrsta meditativnog žanra gdje Ivan iz teološkoreligijske perspektive pristupa biblijskim temama, franjevačkim temama i književnosti. Teme o kojima u ovoj knjizi govori nisu samo religijske i teološke, tiču se svakog čovjeka", istaknuo je Bojić.

"Ivan Šarčević je neobični službenik vjere. Njegova neobičnost crpi se iz činjenice da je jedan obični bosanski franjevac. Ali danas je čak i među bosanskim franjevcima neobično biti običan", rekao je drugi promotor prof.dr. Nerzuk Ćurak.

Autor knjiga, Šarčević je zahvalio svima koji su pomogli u realiziranju i objavljivanju njegovih knjiga. "Nema veće stvari u životu nego imati prijatelja! Ovi tekstovi su nastajali u prijateljstvu", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close