Promocija u Mostaru

Predstavljena knjiga koja donosi detaljan prikaz povijesti mostarske katedrale

Knjigu su predstavile profesorice Davorka Radica i Mirjana Siriščević s Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, te prof. Katja Krolo Šarac s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru.
Kultura / Knjige | 08. 06. 2023. u 11:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U popunjenoj Galeriji kraljice Katarine u srijedu je mostarskoj javnosti predstavljanja knjiga "Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine - sačuvano od zaborava", autorice Marine Bazina.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige u Kosači 

Knjigu su predstavile profesorice Davorka Radica i Mirjana Siriščević s Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, te prof. Katja Krolo Šarac s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru. Prof. Siriščević govorila je o nastanku knjige u okviru autoričina istraživačkog rada za izradu doktorske disertacije, a profesorice Radica i Krolo Šarac detaljnije su govorile o samomu sadržaju knjige.

Prisutnima se kratko obratio maestro don Dragan Filipović, dugogodišnji voditelj zborova u mostarskoj katedrali, a u publici je bila prisutna s. Gracija Akmadžić, prva katedralna orguljašica.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige u Kosači 

Kratku zahvalu svima koji su na bilo koji način pomogli u nastanku knjige na kraju je uputila sama autorica, dr. Marina Bazina.

U glazbenom dijelu sudjelovali su klape Narenta i Da Capo, Akademski zbor Pro musica uz glasovirsku pratnju prof. Marijane Pavlović, mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić, te kao nenajavljeno iznenađenje klapa Grga. Kroz program je vodio Vedran Vidović.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige u Kosači 

Inače, knjiga "Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine - sačuvano od zaborava",  u izdanju PRESSUM-a i Akademskog zbora Pro musica donosi detaljan prikaz povijesti mostarske katedrale, te glazbenog života koji se razvio u njoj, počevši od posvete 1980. godine, zaključno s 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close